A klubok aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a Football League shakeup csökkenti a turnstile bevételeket

Bár egyes helyeken óvatosan üdvözölték azt a gondolatot, hogy a meglévő keretet öt csapatból (köztük a Premier League-t) felváltja 20 csapatból, sok Football League klub jelenléte a status quo-ra nézve elégedett az éves konferencia előtt Portugáliában június 9-10-én. “Elvileg az ötlet jó, és nagyon zsúfolt ütemezési ütemtervet jelentene” – mondta Ian Milne, a Championship Ipswich Town ügyvezető igazgatója. “De mindenképpen meg kell értenünk a pénzügyi kihatásokat.” Don Bircham, a National League vezetője Wrexham tudja, hogy klubja előnyösebb lehet a labdarúgó-bajnokság potenciálisan könnyebb visszatérésében, de aggódik amiatt, hogy a turnstile-nél csökken a bevétel. “Ha még mindig a Nemzeti Ligában lennénk, számunkra lehetőséget jelenthetne” – mondta. “De mindent felmérve, azt hiszem, inkább tetszeni fogok a bajnoki struktúrának, mint amilyen – de velünk bennünket.”

Rengeteg lobbizást, tanácsadást és tárgyalást meg kell tenni 2019 – a legkorábbi dátumváltozásokat lehet végrehajtani és bevezetni a három Liga.2017 nyaráig nincs formális szavazás, azokkal, akik a labdarúgó-klubok 90% -ának támogatását igénylő változtatásokat javasolnak. A szavazás mellett nyolc, 92-ről 100-ra , ami aggodalmakat keltett a bevételek általános csökkenésével kapcsolatban, különösen az alsóbb osztályokban. Shaun Harvey, a labdarúgó-szövetség vezérigazgatója és az üzletvezető azonban megkapta Richard Scudamore, a Premier Liga és a Martin Glenn társfinanszírozását, a FA-egyenértéküket.

a 46 labdarúgó-bajnokság szezonjának 38-ra történő csökkentése miatt kevésbé lenne szükség a középtávú mérkőzésekre és lehet, hogy téli szünetet is be lehet vezetni. A terv fő kifogása az, hogy a kapu bevételeinek csökkentését eredményezné már készpénzes klubokban.A labdarúgó-ligában dolgozó tisztviselők biztató vitát folytatnak abban, amit “demokratikus folyamatnak” tartanak. Milne szereti az ötletet, hogy megerősítsék a szombat érzését, amely egy különleges nap a futball héten, és logisztikai szempontból félelmetes éjszaka. “Ez lehetővé tenné a rajongók, különösen a fiatalok számára, hogy az egész szezonban vegyenek részt mérkőzéseken, ahelyett, hogy kihagynák a középkori mérkőzéseket az iskolai vagy munkahelyi kötelezettségvállalások miatt” – mondta. “Tanulmányozni fogjuk a pénzügyi következményeket, és megpróbáljuk a támogatóink véleményét is, mielőtt döntünk a mi álláspontunkról – de üdvözöljük a vitafelmérési javaslatokat.

Ezek a megbeszélések hosszú és hosszadalmasak. “Azt hiszem, sok akadályt kell áthaladni” – mondta Bircham, aki több másodlagos klubot gyanít, attól tartanak, hogy a szekció megdől. “Elolvastam, hogy a bajnokság klubjainak egy kicsit olyan, mint a pulykák, akik karácsonyra szavaznak. A foci bajnokság shakeup négy divíziót és nyolc extra csapatot javasol Read more

” Mindenféle politika a szavazás folyamata – sok vívót kell átölelnünk, és lobbizni fogunk, mielőtt még a szavazási szakaszba is eljutnánk.

“A kapu bevételei alapvetően fontosak a klubunk számára” – mondta Bircham. “Ha magasabb szinten vagy, akkor kevésbé jelent problémát, mert az egész vállalati stream és a televíziós pénz nagyobb szerepet játszik.Számunkra a kenyér és a vaj az emberek az ajtón keresztül jönnek – tehát hátránya lenne. “