A New York City FC a büszkeséggel büszkélkedő rivalizálásban rejlik

Míg a feszültség véget érhet a szurkolók verbális sparring-jával, a szurkolók szívében, a szurkolók szívében, egy metrómegálló – vagy egy New Jersey-i báron kívüli verekedés – egy csillogó figyelmeztetés a derbi történelem hiánya. Végtére is, a City csak most kezdte második szezonát, miután egy kiábrándító megnyitó kampány elhagyta a klubot a rájátszásból.A Red Bulls eddig mindhárom derbiban győzedelmeskedett, ám rajongóik még mindig érezhetik magukat egy új csapat jelenléte miatt, amely a saját területükre került.

A Red Bulls rajongóknak, akik közül sokan az 1990-es években a New York-i New Jersey-i metrócsillagok után a klub a gyökereihez tartozott az amerikai foci lelke első felébresztéséért. Amikor a szerény MLS-t elárasztották a tornyosuló amerikai sportágak, mint Michael Jordan, Derek Jeter és Emmitt Smith, az Empire Supporters Club gyűlt össze a Giants Stadionban, hogy támogassa egy csapatot, amely homályban létezett.

1995-ben jött létre a fiatal szocialisták és a politikai radikálisok, akik közül sokan harcoltak, hogy fenntartsák a szélsőjobboldali szélsőség kialakulását az amerikai focibajnokságokból.Az ESC nemcsak azt állítja, hogy ő a legrégebbi MLS-támogató csoport, hanem a New York-i fejlődő futball-királyság jogszerû örökösei. Steve Ferrezza, az ESC egyik igazgatósági tagja emlékeztet a korai napokra, A Giants Stadium nagyrészt üres volt, de a szíve tele volt, mivel a korai fandom magjait ültették. “Emlékszem a Giants stadionra, amikor csak 2000 ember volt a stadionban.A Jersey Transit metróval kell egy busszal átszállnom, majd át kell mennie a parkolóba, hogy időben eljusson a csomagtérajtóhoz, hogy felvehesse a jegyemet. “

Míg a dolgok megváltoztak és különösen a jobb – a Red Bullok már nem játszanak az elkövetés óta lebontott Giants Stadionban, de saját arénájában a Harrisonben, New Jersey-ben – Ferrezza hasonlítja össze a város megjelenését egy kiváltságos szomszédhoz, aki ellopja a Red Bulls lelkesedését. évtizedekig elérni.

“Nem szánták a játékot, de a [városi támogatók] alapvetően harmadik bázisban születtek. Nem kellett harcolni semmiért “- mondja Ferrezza. Szavainak támogatását a város nagylelkű pénzügyi támogatása támogatja.A csapat tulajdonosa a City Football Group, az Abu Dhabi United Group holdingtársaságának 80% -a, amely a Premier League Manchester Cityének a japán és ausztráliai klubok mellett irányítja működését. A klub tulajdonosa – a 20% -os részesedéssel – a Yankees. Ezért sok Red Bulls rajongó, mint Daniel Fridman, egy egész életen át tartó New York-i, aki kilenc éves kora óta figyelte csapatát öreg, lásd a városot, mint egy expanziós csapat. Úgy véli, hogy a NYC FC a bajnokság hivatalos szabályzatát olyan gyorsan hozta létre, hogy a boltot olyan gyorsan hozza létre, és megjegyzi, hogy az áthaladó riválisok inkább “olyanok, mint egy újszülöttek, akiket kirobbant a gyomrából”, mint egy hivatalos franchise. ezek az emberek, akik támogathatják a Metrót, választották a Városot, mert a Bronxban játszanak? Ez csak bosszant engem “- mondja.Facebook Twitter Pinterest David Villa: NYC FC szupersztár. Fotó: Adam Hunger / USA Today Sports

És mégis a földrajzi szakadék – a leginkább figyelemre méltó a Hudson folyó – A NYC FC az első olyan MLS csapat, amely a New York-i limiteken belül játszhat.A Red Bulls fenntartja a New York-i társulást, de a Harrison folyóján játszik, körülbelül 40 percre a Manhattontól.

A NYC FC rajongói számára a Red Bulls által hordozott New York-i moniker, a hamis reklám. “A New York-i lakosok és az öt környékbeliek nagy büszkeséggel rendelkeznek ezen a területen” – mondja Ben Glidden, a The Third Rail, a város 1000 tagú erős szurkolói csoportjának marketing igazgatója. “Amikor [NYC FC] jött, azt hiszem, újjászületett egy olyan szenvedélyért, amelyet az emberek nemcsak a futball sportja számára nyújtották, hanem támogatták valami nagyobbat, ami képviselte a várost “- mondja. A Glidden esetében a veleszületett “büszkeségérzet” nem feltétlenül virágzik, ha az egyetlen területen futballcsapat egy másik államban játszik.Azt mondja, hogy a város rajongói vonzódnak a klub csúcsához, amely híres New York-i sport ikonográfiát idéz, a Yankees-ekre emlékeztetve. Glidden megjegyzi továbbá, hogy a 20. MLS franchise városi megjelenését követő lázadás azt mutatja, hogy a Vörös A Bulls nem elégítette ki a “szomjúságos rajongóknak egy csapathoz”, New York City-ben.

És igaza lehet, hiszen a szenvedélyes város rajongói lehetnek, : a tavalyi alakulat előtt a The Third Rail által szervezett rajongók felvonulása a New York-i Red Bulls Arena-ból Manhattán átesett, zászlókat, dobokat és énekeket énekelt.A kísértetnek néhány bajban volt a szerencsétlen résztvevője, és sok támogatót kértek fel a hatóságok, hogy hagyják el a New Jersey-i Transit vonatot, amely a játékhoz vitte őket. A város rajzát a David Villa, Andrea Pirlo és Frank Lampard – három európai játékos, akik hírnevét vonzó óriásplakátokra tették, de még nem fordultak le a helyszíni dominanciára a klub számára. Az egykori Arsenal nagyszerű Patrick Vieira szintén elkezdte edzeni a City-t ebben a szezonban, és nagy számú cache-t hozott létre egy csapat számára, amely az MLS legnagyobb piacát átvette.

Mivel a rivalizálás könyve még mindig nagyrészt meg van írva, kétségbe vonja, hogy a Hudson River Derby nagyszerű dolgokat nyújt a foci számára Észak-Amerikában. Glidden azt mondja, hogy a harmadik vasút “olyan emberek, akik mindenféle újságból hívnak minket.Az Egyesült Királyságban a blogok kezdenek figyelmet fordítani erre a mérkőzésre, és ahogy a labdarúgás szintje jobbá válik – ahogy és ahogy lesz – a rivalizálás szintje javulni fog. “

Ez nem feltétlenül jelenti hogy a New York-iak a derby-i hisztériákban elszálltak: csak szerdán a sporteső Mike Francesca nem tudta megérteni, hogy a Red Bulls és a City két különálló csapat, egy rutin promóciós hirdetés alatt a szombati játék a Yankee Stadionban.

< p> Ami azt illeti, hogy a játék maga is kibontakozik, a dagály a város javára fordulhat. A csapat jelenleg az első a keleti konferencián, míg a Red Bullok az ötödik helyen vannak.