Newcastle Steve McClaren még mindig tiszta szünetet keres egy régi vízióból

Nyáron McClaren éppen átvette John Carver-t, és bármi tűnt, a Tyneside-i mantra “irányított birtoklás” volt.Az ötlet az volt, hogy a Newcastle teljes mértékben szabályozta volna a labdát, mielőtt továbblépne a játék következő szakaszára, és Cathro örült abban, hogy megismételte a képzési földi fúrót, amellyel a játékosok legalább hat lépést tartottak, mielőtt teljes támadást indítanának.

Gyors előretekerés egy rendkívül nedves tegnapi estére a Tyneside-nél és Newcastle-ben összesen 47% -os birtoklása volt az Aston Villa oldalán, ami aggasztóan gyenge középpályán volt.

Jelentősen McClaren játékosai küzdöttek, amikor megpróbálták játszani tartani a labdát az első félidőben, javítva csak az intervallum után, amikor örömmel átadják a birtokukat, és összpontosítanak ellentámadásra. Addigra Garde Rémi hozta Rudy Gestedét a padról, és Villa egy sokkal közvetlen megközelítés, amely megfelel a félelmetes alsó feltételeknek, a középtávon nagy szerepet játszott annak biztosításában, hogy döntetlenné tették.

Ez nem fedheti fel azt a valóságot, hogy Newcastle kicsit szerencsés volt, vezet, ha sokk A Joleon Lescott részéről védekező Jocelys Lescott részéről megengedte, hogy Fabricio Coloccini lőni tudjon Brad Guzan mellett.

Mégis, miután elismerte Jordan Ayew-t, hogy a Gestede, McClaren csapata elegendő másodperces lehetőségeket teremtett – nevezetesen egy küzdõ Siem de Jong-nak -, aki nyerni tudott.

Az ilyen viszonylagos siker a szünetben két dolognak bizonyult.Először is, McClaren okos és pragmatikus ahhoz, hogy el tudja látni eredeti változatát.Ennek megfelelően a hat-passz szabály szeptemberben fejeződött be, és az eredeti politika megszűnt a csapatával folytatott megbeszélések után, mielőtt a Liverpool és a Tottenham elleni legutóbbi morális lendületet venné. Másodszor ez alkalommal az arc megerősíti, hogy Alan Pardew helyes volt, röviddel azelőtt, hogy egy évvel ezelőtt a Crystal Palace-ra ugrott volna a hajó, a Newcastle korábbi menedzsere azt állította, hogy játékosai “veszélyesebbek a labda nélkül, mint vele”.

Amikor Yohan Cabaye 2014-ben Párizsban de az a hátránya volt, hogy Newcastle, mint most, soha nem mondható el a mérkőzések parancsnokságának.

“Még nem vagyunk olyan szinten, ahol ellenőrizhetjük a játékokat – mondta McClaren. “Minden játékban van egy bizonyos stratégiánk, de ez nem feltétlenül magában foglalja a birtoklás birtoklásának ellenőrzését.Néha jobb csapat vagyunk, amikor elszakadunk. Megpróbálunk egyensúlyt teremteni a birtoklás és a birtoklás között, de még nem vagyunk itt. “Ez kényes kompromisszumot jelent, de miután elfogadta a Moussa Sissoko ütemének megkönnyítéséért felelős ellentámadási támadást, Ayoze Pérez és Gini Wijnaldum, a Newcastle-nek a legjobb esélye a túlélésre, McClaren feladata most meggyőzni Mike Ashley-t, a klub tulajdonosát, ez csak ideiglenes javítás lehet.Hosszabb távra a központi középpályán teljes újjáépítésre van szükség.

A Villa sürgősen szüksége van hasonló rekonstrukcióra, de Garde, aki még mindig az első bajnoki győzelmét várja Tim Sherwood után, úgy tűnik, el kell érnie a bajnokságban.

Ha Ayew és Gestede előadása különösen optimizmusra ad okot, Villa menedzsere dühös volt, amikor a második félidőben Carlos Sánchez rájött, hogy védőmaszkot hagyott az öltözőben, és zavarba ejtette, amíg a Garde személyzete megtalálta. – Nem voltam boldog – mondta a menedzser. “Ez egy kis jel volt, amely megmutatja a csapat törékenységét.”